image
 |  2 1 Липня 2019 | 17:45

Книголюбам Волині: Топ-5 книг для липневої відпустки

Чарівний, спекотний липень закрався зненацька. Ще вчора червневі грози розходилися над спраглою землею, а сьогодні - липень. Саме час збирати валізу і вирушати до моря. Але, яка відпустка без улюбленої книги?

Наше видання підібрало для вас, наші читачі, 5 цікавезних книг, з якими відпустка запам'ятається ще краще.

Елізабет Страут «Мене звати Люсі Бартон»

Психологічна сімейна драма про конфлікт поколінь на фоні бідності та вкрай складні стосунки між людьми. Книга «Мене звати Люсі Бартон», видається невимушеною сімейною сагою. Але після прочитання вона дає поштовх до роздумів.

Люсі відчайдушно хоче забути страшні дні свого дитинства і почати все спочатку з жінкою, з якою нерозривно пов'язана її життя. Помилки минулого, нерозуміння поколінь, образи, залишені без прощення — такі бар'єри людських відносин доведеться подолати героїням.

Люсі-Мод Монтгомері «Ейвонлінські хроніки»

На Острові Принца Едварда, де зростала наша улюблениця, Енн із Зелених Дахів, повсякчас відбуваються різні дивовижні історії, а долі їхніх героїв складаються незбагненним чином й іноді залежать від Його Величності Випадку! Проте буває, що випадку тут явно не досить. І тоді в ситуацію доводиться втрутитися нашій давній знайомій - Енні Ширлі. Як переконати Людовіка, що впродовж п’ятнадцяти років мляво залицяється до однієї й тієї самої жінки, нарешті зробити їй пропозицію? Як влаштувати шлюб Александра-Авраама, що уникає жінок, із Анжеліною, яка не менш уперто уникає чоловіків? Задля чого Леді Ллойд варто продати єдину фамільну цінність? Як примусити заручених Люсінду й Ромні порушити п’ятнадцятирічну обітницю мовчання?

Михайло Старицкий «За двома зайцями»

Це одна з найколоритніших українських книг. Глибока і водночас кумедна, вона наче описує і минуле, і сьогодення. Адже і зараз є такі цікаві світсбкі персонажі. «За двома зайцями» - це книга, яка розповідає про те, що якщо хотіти всього і одразу можна не отримати нічого. У центрі подій молодий чоловік, який вирішив одружитися на не молодій та не красивій Проні, аби отримати гроші її батька. І все б у нього вийшла. Некрасива дівчина, якій давно уже час заміж, одразу уподобала собі симпатичного та харизматичного Свирида Петровича і без сумнівів погодилася стати його дружиною.

Стендань «Червоне і чорне»

Роман "Червоне і чорне" є одним з найкращих творів відомого французького письменника Стендаля (1783-1842). Його герой Жульєн Сорель - увійшов у світову літературу як уособлення непокірливої, волелюбної юності. Сорель вступив у самостійне життя після падіння Наполеона, у період Реставрації Бурбонів. При Наполеоні обдарований юнак, можливо, зробив би військову кар'єру. Але за свого часу єдину можливість просунутися в суспільстві він вбачав у тому, щоб, закінчивши духовну семінарію, стати священиком.

Оксана Сайко "Кав'ярня на розі"

Кав’ярня на розі – чудове місце для зустрічей з найнесподіванішими людьми. Лідці, котра готується до вступу на економічний і підпрацьовує там кельнеркою, пощастило познайомитися з колекціонером забутих книжок. І це змінило життя обох: хтось зумів повернути собі давно втраченийсенс існування, а хтось зрозумів, чому не варто втілювати чужих мрій.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити