image
 |  2 13 Квітня 2019 | 10:29

Книголюбам Волині: вбивця Степана Бандери уникнув покарання

Книга про вбивцю Степана Бандери написала доволі відкрито та зрозуміло. Сергій Плохій зумів передати всі головні деталі у справі Богдана Сташинського - злочинця, агента КГБ і добрячого махінатора.

Не все так чисто, як пишеться в офіційних джерелах. ЦРУ добряче постаралося аби Сташинський "провалився крізь землю". На допиті у його словах не відчувалося жодного покаяння. Типовий радянський громадянин, якій не ідентифікував себе навіть українцем. Клято вірив у те, що діти Бандери ще будуть дякувати йому, що знищив найбільшого ворога Радянської держави. Переконаний кагебіст, який мав вибір - вбивати чи не вбивати. Вибрав вбивство, добре розуміючи, що Бандера значить для українців.

На суді, донька Степана Бандери Наталя, яка успадкувала батьків характер, виголосила сильну промову, яка змінила хід справи не на користь Сташинського. 8 років в'язниці за Ребета і Бандеру - надто мала плата за два життя. Але тодішня Європа, пам'ятаючи війну, не захотіла нового скандалу з Хрущовим. Все спустили...

Сергій Плохій, характеризуючи лідера українців, не до кінця розуміє, чому саме Бандера мав такий авторитет і чому його за життя вважали героєм. Але підсумовуючи свої слова, автор додав, що все таки Бандера був героєм, раз за ним пішли тисячі українців, тисячі свідомих, молодих і могутніх. Тож він все таки Герой для них і Герой для сучасників.

Орися Вознюк 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити