image
 |  5 23 Грудня 2018 | 20:02

Книголюбам Волині: згубне кохання та чайні плантації Цейлону

Мрія про цю книгу почалася від самого лише прочитання назви. "Дружина чайного плантатора" - звучить гарно! 

Коли юна Гвендолін зустріла Лоренса на одному світському заході, то закохалася у нього по самі вуха. Ще б пак! Такий красунчик. Це був його другий шлюб. Про перший він волів мовчати.

І ось вона, дев'ятнадцятирічна юнка, прямує через пів світу до свого чоловіка. Цейлон, жасмин, тюльпанові дерева, чай, муссони, прекрасні краєвиди і він - чоловік її мрії.

Але не буває цікавих книжок без інтриг, подружніх зрад та скандалів. І, звісно, не буває ідеальних шлюбів без пробачень.

Саме цікаве почалось коли Гвен народила діток. Тут я зрозуміла, що мені просто смішно, адже я, так само, як і головна героїня, теж не знаю чи може в жінки народитись одна біла дитинка, а друга чорна від двох різних чоловіків. Саме в цей момент мені було дуже смішно, адже геть чисто вилизаний роман почав втрачати рівновагу. І, що в такі моменти робити?

Добре, що при родах не було чоловіка. Він би бідний впав, вмер і знову ожив. Але Гвен з Навіною (нянька) знайшли вихід.

Далі роман перетворився на виключно страждальницький. Потік емоцій, що відчувала Гвен коли була змушена розлучитися з щойно народженою донечкою, охопив її і роздирав безжально на маленькі частини. Лоренс таки ідеальний чоловік. Він врятував її від жахливої депресії, даруючи свою щиру любов.

Таємниця появи чорної дитини описується в кінці роману. Коли здається, що все зчезло, залишається надія...

Коли Цейлон зажадав незалежності, такий звичний світ похитнувся. А коли Гвен привела додому через 7 років свою донечку - ідеальний шлюб не дав тріщини. Але чому? Читайте! Бо таки цікаво.

Орися Вознюк

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити