image
 |  9 10 Лютого 2020 | 23:44

Княгининівська сільська рада ігнорує вимоги Державної екологічної інспекції у Волинській області

Державною екологічною інспекцією у Волинській області з 2017 року були проведені планові та позапланові перевірки додержання вимог природоохоронного законодавства Княгининівською сільською радою.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області.

За порушення вимог природоохоронного законодавства винні особи були притягнуті до адміністративної відповідальності, сільській раді вносилися приписи для усунення виявлених порушень.

Комплекс очисних споруд в с.Княгининок, який був введений в експлуатацію в 1977 році, не функціонував належним чином з 90-х років.

Відведення стічних вод здійснювалось на очисні споруди, які перебували у не робочому стані, відбувалось їх витікання на відкритий грунт, внаслідок чого забруднювались земельні ділянки.

Сільській раді була виставлена претензія за забруднення земельних ділянок стічними водами в розмірі 69 797 тис. грн. – в с.Княгининок та 162 081 тис.грн. – в с.Рокині.

Проблема очисних споруд у с.Рокині надалі залишається відкритою. Вимоги приписів щодо вжиття необхідних заходів по припиненню скидання неочищених стічних вод на відкритий грунт не виконані. Забруднені земельні ділянки не приведені у придатний до використання стан.

Читайте також: Показали, як виглядав би Центральний ринок Луцька біля Ейфелевої вежі та Ватикану (ФОТО)

При перевірці вимог припису в листопаді 2019 року вкотре виявлене скидання неочищеної стічної води на відкритий грунт. Сільській раді виставлена претензія в розмірі 108 032 грн..

За систематичне невиконання вимог приписів та допущення порушень вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами матеріали перевірок найближчим часом будуть передані в правоохоронні органи для подальшого реагування та відкриття кримінального провадження.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити