image
 |  14 23 Травня 2021 | 22:24

Колесо огляду у луцькому парку зупинилося через неполадку деталі двигуна

Колесо зупинилось на нетривалий період через вихід з ладу деталі двигуна, так званої муфти між двигуном і редуктором.

Про це повідомляють «Волинські Новини».

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив директор з розвитку Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки Павло Цапюк.

«Колесо огляду сьогодні зупинилося з технічних причин, ще й з відвідувачами на борту. Іноді, коли аварія на лінії електропередач і вимикається подача електроенергії, колесо теж зупиняється і тут головне, як спокійно і відповідально ведуть себе наявні в цей час відвідувачі.
Колесо зупинилось на нетривалий період через вихід з ладу деталі двигуна, так званої муфти між двигуном і редуктором. Справді, з технічної точки зору, це не надзвичайна ситуація, не капітальна поломка, хоча наслідок» – зупинка механізму, і це, звісно неприємно», – йдеться у дописі.

Якщо зупинка спричинена вимкненням світла, додає Павло Цапюк, зв’язуємось з постачальниками і якщо електроенергію не планують відновити за годину, тоді використовується спецтехніка, от як сьогодні.

Якщо ж відвідувачі опинились не на самому верху – на цей випадок є ручний привід, при якому важелем працівник дуже повільно і важко, але може за пів годинки-годину прокрутити колесо десь на четверть оберта.

Сьогодні було вирішено відразу викликати МНС, так як «ручний режим» був заблокований через специфіку поломки.

Частину людей зняли рятувальники, далі колесо змогли прокрутити за допомогою лебідки.

Як зазначив Павло Цапюк, атракціон знову запустять в роботу після заміни муфти. Разом з тим обіцяють у правила користування додати більше роз’яснень про поведінку відвідувачів під час технічної зупинки колеса огляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцькому парку – рятувальники: люди застрягли на колесі (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити