image
 |  0 5 Січня 2018 | 14:15

Колії - державі, а рухомий склад - у приватні руки, - Гройсман про «Укрзалізницю»

Про реформування «Укрзалізниці» прокоментував  в інтерв'ю Тиждень.ua прем’єр-міністр Володимир Гройсман
— Тут важливо не наробити помилок, які дуже дорого коштують тим країнам, які реформують залізниці. Колії мають залишитися в державній власності. А от щодо рухомого складу, то в нас уже є, наприклад, приватний парк вагонів — це можна вважати першим кроком до демонополізації. Я дуже сподіваюся, що вдасться сформувати в Укрзалізниці якісну наглядову раду, яка зможе впроваджувати дієві рішення, - розповідає Гройсман.

Нагадаємо, що запекла боротьба точиться навколо «Укрзалізниці» з моменту перетворення її на ПАТ у жовтні 2015-го. За цей час там п’ять разів міняли керівників, вона виводилася з підпорядкування Мінінфраструктури й повернулася назад. Усе це відбувається на тлі корупційних скандалів, реформаторських невдач і зростання збитковості.
Проблеми УЗ виходять далеко за межі владних кабінетів і корпоративної бухгалтерії, оскільки вона забезпечує 50% усіх пасажирських і понад 80% вантажних перевезень країни. І якщо найближчим часом там не почнуться ґрунтовні реформи, вона може стати серйозною перешкодою для розвитку країни.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити