image
 |  139 1 Березня 2024 | 16:16

Коли ухвалять новий закон про мобілізацію: у Раді зробили прогноз

Парламент може ухвалити новий закон про мобілізацію до кінця березня.

Депутати загалом внесли до проєкту понад 4 тисячі поправок. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

За його словами, орієнтовно 4 березня секретаріат Ради має підготувати порівняльну таблицю законопроєкту. Потім, починаючи з 5-6 березня парламент може приступити до постатейного обговорення і до врахування або відхилення поправок.

"Оптимістично, що комітет до 10-15 березня зможе закінчити з поправками. Песимістично - до 20 березня ми зможемо їх розглянути, сформувати висновок комітету, проголосувати і направити законопроект на друге читання до Ради. Тобто і за оптимістичного, і за песимістичного сценаріїв, до кінця березня ми маємо всі шанси в залі цей законопроєкт проголосувати в другому читанні", - сказав Веніславський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не задекларував жодного особистого житла чи автівки: Що в декларації народного депутата з Волині

У комітеті з питань національної безпеки, оборони і розвідки щонайменше від початку повномасштабного вторгнення ще не було такої кількості поправок.

"Тому було ухвалене рішення всі однотипові законодавчі поправки розбити на групи. І в результаті з понад 4 тисяч поправок ми отримали 16 блоків з ключових речей, які народні депутати пропонували нам змінити, викласти в інші редакції тощо", - зазначив нардеп.

Нині, за його даними, комітет пройшов усі 16 блоків.

"Ми працювали чотири дні, від понеділка по четвер включно. Ми фіналізували і розглянули перехідні та прикінцеві положення законопроєкту. Далі, на підставі концептуальних речей, які ми розглянули і підтримали або не підтримали в цих блоках, секретаріат комітету сформує порівняльну таблицю з законодавчими пропозиціями, які були об'єднані в ці 16 блоків. Тоді ми зможемо значно швидше відхилити чи схвалити ті чи інші поправки", - додав Веніславський.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити