image
 |  7 5 Квітня 2023 | 13:49

Колись служив на Волині: росія вимагає від України звільнити митрополита МП Павла

Міністерство закордонних справ росії звернулося до України з вимогою відпустити з-під домашнього арешту колишнього настоятель Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району, екс-намісника Києво-Печерської Лаври митрополита УПЦ МП Павла Лебідя (відомого як Паша «Мерседес»).

Про це йдеться у заяві російського міністерства, яку опубліковано у у середу, 5 квітня, передає "ДС".

"Вимагаємо негайного звільнення митрополита Павла та надання йому відповідної медичної допомоги", — йдеться у повідомленні.

МЗС РФ заявила, що "глибоко переживає" за долю Павла і що його перебування під арештом з браслетом — це "образ мученика за віру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ показала, що знайшла під час обшуків у митрополита Павла (ФОТО, ВІДЕО)

У заяві російське міністерство звинувачує уряд України у спробі "знищити православну віру" та заявляє, що митрополит Павло "самовіддано захищає віру та свою обитель". У Москві також назвали погляд України на роль УПЦ "неповноцінним".

Окрім того, Росія звинуватила США у так званому "ігноруванні утисків прав вірян".

"У Росії обурені черговим брутальним актом свавілля проти УПЦ, стурбовані долею ченців та священників Києво-Печерської лаври, які перебувають під загрозою фізичної та моральної розправи. Їм обіцяють місце у Лаврі, якщо вони відмовляться від своєї віри та перейдуть до розкольницької Православної церкви України (ПЦУ)", — заявили у МЗС РФ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити