image
 |  5 30 Березня 2023 | 11:52

Колишній настоятель волинського храму МП, попри вимогу, так і не виїхав з Лаври

Колишній настоятель Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району, екс-намісник Києво-Печерської Лаври митрополит УПЦ МП Павло Лебідь заявив, що не збирається виїжджати з Лаври та продовжує правити богослужіння. УПЦ МП не виїхала з території Києво-Печерської лаври, попри те, що договір оренди храмів у неї закінчився 29 березня – станом на ранок 30 березня священники УПЦ МП проводять у лаврі богослужіння. 

Про це свідчить трансляція служби у Facebook, журналісти в ефірі національного марафону новин, - пише ВолиньUA.

УПЦ МП проводить і транслює службу у прямому ефірі у соцмережах. Журналісти нацмарафону новин повідомили, що богослужіння триватиме до 10 ранку. 

О 10 ранку на територію Києво-Печерського заповідника має прибути комісія і має розпочатися процес передачі майна лаври державі.

Священники УПЦ МП мали залишити лавру 29 березня, провівши там останнє богослужіння.

Але намісник Лаври митрополит Павло заявив, що вони не планують цього робити і подають позов проти національного заповідника "Києво-Печерська лавра".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Релігія чи комерція: на Волині церква московського патріархату заробляє на молитвах

Він також відкрито погрожував президенту України Володимиру Зеленському, а міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка назвав "одержимим диявольським збісненням".

Увечері 29 березня сайт УПЦ МП повідомив, що Господарський суд Києва відкрив провадження по справі за позовом Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (Чоловічий монастир) до Нацзаповідника "Києво-Печерська лавра" з приводу розірвання договору оренди з боку заповідника.  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити