image
 |  2 1 Жовтня 2018 | 07:14

Колишньому керуючому ПАТ «Одеська ТЕЦ» оголосили підозру у розтраті 28 мільйонів гривень

26 вересня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили колишньому арбітражному керуючому ПАТ «Одеська ТЕЦ» (99,989% належать державі) про підозру у розтраті майна підприємства. Попередня правова кваліфікація —  ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України. 


Про це "ВолиньUA" повідомляє прес-центр НАБУ



За даними слідства, підозрюваний, призначений в грудні 2015 року керуючим санації ПАТ «Одеська ТЕЦ», навесні 2016 року в порушення вимог законодавства, що регулює діяльність на ринку природного газу України, уклав договір між ПАТ «Одеська ТЕЦ» та комерційною компанією про постачання природного газу. Детективи НАБУ встановили, що ця компанія не мала технічної можливості виконати поставку, натомість кошти за договором в розмірі 28 млн грн від ПАТ «Одеська ТЕЦ» отримала.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у липні 2017 року за власними напрацюваннями.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу


Довідково:

Банкрутство ПАТ «Одеська ТЕЦ» розпочато у 2001 році. В грудні 2015 року на підприємстві введено процедуру санації та призначено арбітражного керуючого, який, як встановило слідство, і здійснив розтрату 28 млн грн підприємства. Ця ж особа рішенням Господарського суду Одеської області в грудні 2016 року призначена ліквідатором ПАТ «Одеська ТЕЦ».


Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити