image
 |  4 3 Червня 2019 | 13:31

Команда Зеленського отримує жирну двійку! — Дроздов

Поданий Зеленським закон про імпічмент — гі*на вартий. Переписали майже слово в слово ту саму процедуру, яка й зараз прописана в Конституції і яка унеможливлює сам імпічмент, позаяк ставить нездоланний бар’єр у 338 голосів. Хитро і безвідповідально – саме так я трактую цю законодавчу псевдоініціативу Зеленського.

Таку думку висловив журналіст Остап Дроздов, - пише columnist.

Тупа гра на публіку й більш нічого. Якби «позасистемний» президент дійсно хотів запровадити в країні норму про імпічмент президента, то він мав би розуміти, що:

1. Треба спочатку поміняти Конституцію і звідти вилучити всі ті драконівські механізми імпічменту, які взагалі непідйомні для будь-якого парламенту.

2. Скасувати норму про 338 голосів для оголошення імпіченту. Треба зробити не 338 (три чверті парламенту), а 300 (дві третини).

3. Треба вилучити норму, за якою свій висновок про імпічмент повинен подати Верховний Суд. Ніякого Верховного суду тут не треба – досить висновку Конституційного Суду

4. Має бути окремо прописаний статус спецпрокурора і спецслідчих. І ними аж ніяк не можуть бути нардепи, як це зараз написано в примітивному проекті Зеленського.

5. ГОЛОВНЕ: підставою для імпічменту мають стати не важкі кримінальні злочини, а порушення Конституції (не кримінальні). Це – найголовніше!!

Команда Зеленського отримує жирну двійку за цей закон про імпічмент. Це є дешева гра. Дєтскій лєпет. Зеленський свідомо вбиває тему імпічменту, і це не лише обман виборця, але й підленька западлянка.

В Україні має з’явитися не оцей дурний, а нормальний, дієвий закон про імпічмент, де президент має йти з посади не лише за державну зраду, вбивство, педофілію чи інший тяжкий кримінальний злочин – але й за систематичні порушення Конституції, перевищення своїх повноважень тощо. Імпічмент має бути ПОЛІТИЧНИМ, а не кримінальним!!!

Тому великі мудрагелі з команди Зеленського можуть собі в одне місце запхати свій закон, бо він забиває цв’ях в саму ідею імпічменту. Парламент цей закон повинен прокатати. І нав’язати якісне обговорення справжнього і реального імпічменту. Якщо зараз Верховна рада ухвалить цей закончик, то на темі імпічменту ставимо хрест. Без зміни Конституції (а це 300 голосів) тему імпічменту взагалі нема сенсу розглядати.

В Адміністрації президента мають усікти: симуляція «новаторства» — це гірше за відверту імпотенцію. Бо пахне свідомим умислом. Шото вони геть слабенькі там.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити