image
 |  5 18 Грудня 2019 | 11:28

Комісія Луцької міськради з питань законності підтримала мораторій на будівництво у Луцьку

Постійна комісія Луцької міськради з питань законності та депутатської діяльності під головуванням Миколи Федіка (фракція ВО "Свобода") підтримала проєкт рішення «Про запровадження тимчасового мораторію на будівництво нових будівель і споруд на території міста Луцька».

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

У проєкті рішення пропонується до затвердження історико-архітектурного опорного плану та внесення змін до генерального плану Луцька в межах території міста без відповідного на це рішення міської ради запровадити мораторій на будівництво нових (на які не видано містобудівні умови та обмеження на момент набрання чинності цим рішенням) будівель і споруд.

Управління містобудування та архітектури має заборонити видачу містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки.

Читайте також: Скандал - на Старому ринку: біля торгових павільйонів розрили яму (ФОТО)

Крім того, комунальні підприємства Луцької міської ради не матимуть можливість видавати технічні умови інженерного забезпечення об’єктів будівництва.

У проєкті рішення вказується, що воно не розповсюджується на питання:

- реконструкції та відновлення існуючих будівель і споруд;

- реконструкції, капітальних ремонтів об’єктів благоустрою та інженерних мереж, що забезпечують життєдіяльність міста;

- будівництва та реконструкції об’єктів, замовником будівництва яких є органи державної влади, органи місцевого самоврядування, державні, комунальні підприємства, установи, організації;

- будівництва та реконструкції індивідуальних житлових будинків, загальна площа яких не перевищує 500 м2 , та садових будинків на земельних ділянках з відповідним цільовим призначенням, які перебувають у власності фізичних осіб.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити