image
 |  4 8 Липня 2022 | 14:48

Комісія Волиньради погодила кандидатів на наукові премії

Члени постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку внесли зміни у положення про обласні Премії за заслуги у сфері науки й освіти, а також схвалили кандидатури претендентів на винагороду.

Про це інформує Волинська обласна рада.

Оновлення обумовлене внесенням змін в чинне законодавство. Зміни торкнулися і суб'єктів подання кандидатів на преміювання. Згідно з новаціями клопотання про преміювання можуть подавати районні ради, сільські, селищні, міські голови. Також депутати привели у відповідність назву премій до раніше внесених змін у положення. А саме: премія за заслуги у сфері освіти відтепер називається «премія імені Й.В.Гошовського за заслуги у сфері освіти».

Щороку присуджується 7 таких премій - дві у сфері науки та 5 у сфері освіти. Розмір премії становить 4 мінімальних заробітних плати. Так, премією за заслуги у сфері науки відзначаються особи, які зробили значний внесок у розвиток та управління закладами вищої освіти, запровадження нових управлінських технологій, організацію навчальної, науково-методичної, науково-дослідної роботи в системі вищої освіти, підготовці висококваліфікованих спеціалістів та прикладних наукових досліджень.

Під час засідання члени комісії погодили кандидатури претендентів на преміювання у 2022 році. Так, обласною Премією за заслуги у сфері науки пропонують нагородити Засєкіну Ларису Володимирівну – проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці, професора кафедри загальної та клінічної психології Волинського національного університету імені Лесі Українки та Пастернака Ярослава Михайловича – доктора фізико-математичних наук, професора, завідувача кафедри прикладної математики та механіки Луцького національного технічного університету.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити