image
 |  675 7 Лютого 2024 | 19:44

Комісія Волиньради рекомендувала провести службове розслідування щодо директора інституту післядипломної освіти

Одним із питань члени постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією під головуванням депутата від ВО "Свобода" Анатолія Вітіва розглянули подання Волинської обласної прокуратури.

Про це йдеться на сторінці облради.

Консультант з питань запобігання та виявлення корупції апарату обласної ради Ірина Прус повідомила, що у документі йдеться про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, директором Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петром Олешком.

«Він не повідомив про конфлікт інтересів і вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, зокрема, упродовж 2022 та першого кварталу 2023 року підписував накази про преміювання близької особи, яка працювала у його підпорядкуванні, і тільки після цього звернувся в обласну раду та повідомив про конфлікт інтересів. Було видано відповідне розпорядження про врегулювання конфлікту інтересів, але воно не поширюється на вчинені раніше порушення антикорупційного законодавства», - зазначила вона.

Члени профільної комісії взяли інформацію прокуратури до відома та рекомендували голові обласної ради провести службове розслідування зі з’ясування причин та умов, що сприяли вчиненню директором ВІППО Петром Олешком адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Для цього радять утворити комісію з проведення службового розслідування у складі депутатів, працівників апарату обласної ради та представників управління освіти і науки ОВА. Головою комісії рекомендовано визначити першого заступника голови обласної ради Юрія Поліщука. Протягом 2-ох місяців провести службове розслідування, про результати поінформувати голову обласної ради та постійну комісію з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без автомобіля, але з мільйоном зарплати: що задекларував директор Володимирського лісового господарства

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити