image
 |  0 18 Жовтня 2022 | 13:19

Комісія Волиньради розглянула корупційні діяння посадовців

У Волинській обласній раді відбулась постійна комісія з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією. 

Про це пишуть на сайті облради.

Як повідомив голова депутатської комісії Анатолій Вітів (ВО "Свобода"), підставою для розгляду інформації стосовно вчинення заступником директора з економічних питань обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, став лист прокуратури до обласної ради як засновника комунального підприємства з вимогою провести службове розслідування.

Запрошена на засідання комісії посадова особа пояснила, що рік тому, виконуючи обов’язки керівника установи, вона підписала наказ про преміювання співробітників і не зауважила, що в тому списку була і вона сама. Про те, що така ситуація антикорупційним законодавством трактується як конфлікт інтересів і передбачає адміністративне покарання, вона не знала, стверджує посадовиця, як і те, що про інцидент установа зобов’язана була повідомити власника, тобто обласну раду. Жінка запевнила, що провину свою цілковито визнала і рішення суду виконала.

У своєму рішенні члени комісії зобов’язали адміністрацію волинської екстренки у десятиденний термін провести службове розслідування і про його результати повідомити обласну раду. Власне тоді комісія з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією і прийме остаточне рішення щодо реагування.

Оскільки через незнання антикорупційногно законодавства подібні випадки серед керівників комунальних закладів не поодинокі, голова депутатської комісії Анатолій Вітів доручив відповідним фахівцям апарату Волиньради підготувати листи-роз’яснення та надіслати їх для обов’язкового ознайомлення до усіх установ обласної комунальної власності.

Повторно члени комісії розглянули і питання щодо незадовільної діяльності податкових органів в області. За поданням депутата Володимира Бондара зазначена проблематика була предметом розгляду на минулій сесії обласної ради. З тих пір, зазначає ініціатор звернення, повідомлення суб’єктів господарювання свідчать про масовість невмотивованих дій новопризначеного керівництва Головного управління ДПС у Волинській області.

«Бізнес масово нарікає на безпідставні відмови податкових органів приймати податкові накладні, а також повертати ПДВ. Досі в області це працювало в автоматичному режимі. Тепер же з призначенням нового керівника ДПС питання вирішуються вибірково і штучно стримуються. Висновки щодо оцінки ситуації повинні зробити антикорупційні органи, але і депутати обласної ради теж мають відреагувати», - зазначив Володимир Бондар.

За результатами розгляду питання члени комісії урадили заслухати інформацію про роботу в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області та, у разі потреби, вимагатимуть у компетентних органів прийняття рішення про невідповідність займаній посаді новопризначеного керівника.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити