image
 |  0 20 Грудня 2018 | 15:04

Комісія з освіти Ківерцівської райради не підтримує бюджет на 2019 рік

Депутатська комісія Ківерцівської районної ради з освіти не рекомендує підтримувати проект бюджету на 2019 рік, бо в ньому не передбачено фінансування закладів освіти та культури.

Про це стало відомо власкору «ВолиньUA» , сьогодні, 20 грудня, під час засідання постійної депутатської комісії Ківерцівської районної ради з питань освіти, культури, молоді, спорту, сім’ї, охорони здоров’я та соціального захисту населення.

Зокрема членів комісії стривожило те, в районному бюджеті на 2019 рік не враховано фінансування на ряд комунальних установ у Ківерцівському районі. Мова йде про заклади освіти та культури такі, як спортивна школа, районний будинок культури.

Члени комісії зазначили, що внаслідок утворення Тростянецької та Ківерцівської об’єднаних територіальних громад повстане питання щодо передачі, утримання та фінансування даних закладів.

Читайте також: Частина сіл Волинської області залишилася без автобусного сполучення

Таким чином, члени комісії припускають, що в разі прийняття запропонованого управлінням фінансів Ківерцівської РДА проекту бюджету на 2019 рік, працівники закладів культури залишаться без авансу та заробітної плати за січень та, можливо, за лютий 2019 року.

Відповідно, освітянська комісія, аргументуючи ці всі моменти, рекомендує не підтримувати проект районного бюджету на 2019 рік.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити