image
 |  2 29 Червня 2023 | 08:54

Комплекс меншовартості і неповноцінності, - депутат Волиньради про намагання Зеленського надати англійській мові особливий статус

Комплекс меншовартості і неповноцінності - особливість теперішньої української влади. Яскравий приклад - ставлення до української мови. В державі досі не ліквідовані наслідки багаторічної політики русифікації, багато чиновників і службовців не володіє українською мовою. А президент Зеленський вже просить надати особливий статус англійській мові. Я не проти вивчення англійської. Знати іноземну мову корисно і потрібно. Але навіщо робити це такими недолугими способами, принижуючи державну мову? 

Таку думку висловив у соцмережі Фейсбук очільник Волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

Прикриття вступом до ЄС тут ні до чого. Хтось може собі уявити, щоб у Франції чиновника, поліцейського чи працівника прокуратури не брали на роботу, бо він не знає англійську мову? Та ніколи, бо для держслужбовця Франції потрібно обов'язково і передусім знати французьку. Або невже хтось з провідних політичних діячів у Греції, Італії або Польщі не зможе посісти високу посаду, бо він погано володіє англійською? А згідно ініціатив влади "Слуг народу" в Україні таке тепер цілком можливо. Не знаєш англійську - не візьмуть на роботу ні в органи влади і місцевого самоврядування, ні в поліцію, ні у прокуратуру чи на митницю. Навіть військовослужбовці мають обов'язково володіти англійською мовою.

Кожна нація цінує і захищає свою мову. Бо це її ідентичність. Але наші політичні еліти, які ще недавно зневажали українську мову і спілкувалися російською, тепер вирішили, що нехай російську замінить англійська. Замість розвитку і поширення державної мови вони більше дбають про просування іншої іноземної мови. Що це як не типовий комплекс меншовартості? - зазначив депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити