image
 |  315 24 Вересня 2024 | 20:41

Конкурсна комісія Волиньоблради обрала кандидатів на посади медичних директорів

За підсумками двох засідань конкурсної комісії обрано кандидатури на призначення вакантних посад директорів обласних психіатричної лікарні та стоматологічної поліклініки.

Про це  ВолиньUA  повідомили в облраді. 

Голова конкурсної комісії, заступник очільника обласної ради – Григорій Пустовіт повідомив, що на кожну з посад претендувало по одному кандидату - це нинішні виконувачі обов’язки керівників цих комунальних закладів, яких і було допущено до участі в конкурсі.

Першою члени комісії заслухали конкурсну пропозицію Сергія Дудки - претендента на посаду директора обласної психіатричної лікарні м. Луцька. Він розповів про нинішній стан справ у закладі та окреслив перспективи розвитку.

Сергій Дудка нагадав, що рішеннями сесії обласної ради до психіатричної лікарні м. Луцька було приєднано психіатричну лікарню смт. Олика та медичний центр терапії залежностей. Відтак, на даний час об’єднаний медичний заклад має статус надкластерного високоспеціалізованого. Лікарня надає стаціонарну та амбулаторну спеціалізовану психіатричну та наркологічну допомогу дорослим і дітям, в тому числі військовослужбовцям та внутрішньо переміщеним особам, що і визначає його подальші завдання. Серед основних таких Сергій Дудка назвав необхідність будівництва лікувально - реабілітаційного відділення на 200 ліжок. На даний час в лікарні функціонують 15 стаціонарних відділень з ліжковим фондом 620 місць, однак з огляду на виклики сьогодення, цього не достатньо. Потребує першочергового вирішення й питання повноцінного функціонування чоловічого психіатричного відділення на 30 ліжок, що в смт Олика. З огляду на відсутність там приймального відділення, укриття, палати інтенсивної терапії проводиться робота з переміщення пацієнтів до інших відділень. Серед першочергових завдань також будівництво сховища в Центрі терапії залежностей (вже розрблено ПКД); капітальні ремонти 5-ти стаціонарних відділень, враховуючи сучасні будівельні норми та вимоги санітарного законодавства; ремонт і дооснащення харчоблоку; покращення енергоефективності (утеплення та ремонт фасадів, ремонт діючих тепломереж), а також оновлення покрівель зі встановленням сонячних панелей.

Своєю чергою інший претендент на посаду директора обласної стоматологічної поліклініки, її багаторічний керівник Ігор Дворко окреслив членам комісії своє бачення перспектив розвитку закладу зокрема та стоматологічної служби області загалом.

Він наголосив на важливості дитячої стоматології. За його словами, в окремих ЦРЛ взагалі відсутні посади дитячих стоматологів та ортодонтів, не проводиться санація порожнини рота дітей у школах і дошкільних закладах. Відтак, серед головних пріоритетів Ігор Дворко визначає створення повноцінного дитячого відділення, де буде можливість лікування зубів під анастезією. Він зауважив, що особливо важливою така послуга є для дітей з особливими потребами. Задля реалізації цього задуму Ігор Дворко планує залучати спонсорів та меценатів. Також серед першочергових завдань він визначає запровадження обов’язкової санації порожнини рота для юнаків допризовного віку та призовників. Одним із пріоритетів у роботі поліклініки Ігор Дворко назвав і підготовку високоспеціалізованих стоматологічних кадрів. Актуальне й запровадження енергозбереження в установі.

Опісля проведених співбесід члени конкурсної комісії одноголосно визнали їх переможцями та внесли відповідне подання голові обласної ради Григорію Недопаду про їх призначення на керівні посади терміном на 5 років. Обидві кандидатури також має погодити профільна постійна депутатська комісія, остаточне ж рішення ухвалить сесія обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі презентували відремонтоване приміщення ЕМД

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити