image
 |  0 3 Липня 2022 | 10:32

Контрабандист намагався вивезти через «Ягодин» древні золоті прикраси

Контрабандист, який хотів вивезти через «Ягодин» золоті прикраси, що становлять культурну цінність, отримав умовне покарання на півтора року.

Про це повідомляють Волинські новини. 

Як ідеться у вироку Любомльського районного суду, 27 травня минулого року контрабандист родом з Чернівецької області поблизу автовокзалу у Луцьку заховав у своєму рюкзаку одинадцять прикрас III ст. до н.е. – V ст. н.е., виготовлених зі сплаву на основі золота та зі вставками природного каміння, які становлять культурну цінність.

Усвідомлюючи, що вищевказані предмети мають культурну цінність, цього ж дня чоловік намагався їх вивезти з України через МАПП «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби. Він їхав рейсовим автобусом та обрав режим перетину кордону «зелений коридор», заповнивши відповідну митну декларацію, в якій зазначив про відсутність будь-яких предметів, переміщення яких через державний кордон України обмежено або заборонено.

Однак співробітник Волинської митниці Держмитслужби під час повного митного огляду виявив вказані предмети.

У суд обвинувальний акт надійшов з угодою про визнання винуватості. Контрабандисту призначили покарання у виді чотирьох років позбавлення волі, змінивши на один рік та шість місяців умовного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засуджені Маневицької колонії отримали свідоцтва про освіту

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити