image
 |  2 25 Грудня 2020 | 19:40

На «Ягодині» викрили контрабанду брендових товарів під виглядом штучних ялинок

Слідчі та оперативники ДБР викрили контрабанду брендових товарів під виглядом штучних ялинок на понад 40 мільйонів гривень.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь» з посиланням на Державне бюро розслідувань.

Слідчі ДБР виявили неправомірні дії посадових осіб на МП «Ягодин» Волинської митниці ДМС. Під час обшуків вилучені речі та документи, що мають доказове значення у кримінальному провадженні. За сприяння цих осіб систематично здійснювалось незаконне переміщення брендових товарів, а саме: мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків, годинників, мобільних аксесуарів та брендового одягу.

За попередньою інформацією, 1 грудня 2020 року працівники Волинської митниці ДМС сприяли безперешкодному ввезенню на територію України великого об’єму вантажу під виглядом штучних новорічних ялинок.

2 грудня 2020 року працівники ГУ Нацполіції у місті Києві зупинили вказану вантажівку та виявили брендові товари та побутову техніку, замість новорічних ялинок. Зазначений вантажний автомобіль зі вказаними товаром вилучено та арештовано в рамках кримінального провадження. За попередніми підрахунками слідчих в ньому знаходилося понад 1500 ящиків загальною вартістю понад 40 мільйонів гривень.

Через незаконні дії митників підприємці ухилялися від сплати митних платежів в особливо великих розмірах.

Наразі проводяться слідчі дії спрямовані на документування неправомірних дій працівників митниці ДМС України та службових осіб інших правоохоронних органів, які сприяли незаконному ввезенню зазначених товарів в Україну та вчиняли дії спрямовані на отримання неправомірної вигоди за подальше їх переміщення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Ягодині» виявили викрадений в Німеччині «Lexus»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити