image
 |  9 14 Червня 2023 | 14:18

Контрнаступ ЗСУ: за добу військові звільнили три квадратні кілометри

Сили оборони України мають частковий успіх в результаті наступальної операції.

Так, за останні три доби українські війська просунулись на деяких напрямках на відстань від 200 метрів до 1,4 кілометра. Звільнили від російських загарбників близько 3 кв. км території. Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов, - пише ВолиньUA.

Водночас, за його словами, росіяни збільшили інтенсивність ракетних та авіаційних ударів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія вдарила ракетами по Краматорську й Костянтинівці: є загиблі й поранені

"На Бердянському напрямку бої тривають в районі села Макарівка. Також йдуть бої в районі сіл Новоданилівка та Новопокровка", ‒ сказав Ковальов.

Він нагадав, що вночі на 14 червня ворог випустив крилаті ракети "Х-22", "Калібр" та іранські дрони по об'єктах інфраструктури на Харківщині, Донеччині, Кіровоградщині та Одещині.

Разом з тим, протягом минулої доби на східному та південному напрямках ворог втратив артилерійську батарею самохідних гармат, два комплекси радіоелектронної боротьби. Знищено також близько 10 одиниць автомобільної техніки росіян, радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби, а також зенітно-ракетний комплекс РФ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити