image
 |  5 2 Жовтня 2019 | 11:53

«Контролю над кордоном Україна не отримає», - лідери "ДНР" і "ЛНР"

Очільники сепаратистів наголошують, що Україна не отримає контролю над кордоном, а дати виборів в непідконтрольних українській владі регіонах вони визначатимуть самостійно.

Про це йдеться у спільній заяві Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника, опублікованій інформаційним ресурсом "ДНР" dnr-news.com, - пише bbc.com.

"Закликаємо пана Зеленського не диктувати нам умови. Коли він говорить, що вибори в Донбасі пройдуть тільки після того, як Україна отримає контроль над кордоном, він не розуміє, що не йому вирішувати, коли у нас пройдуть вибори, а нам", - йдеться у повідомленні.

"Ніякого контролю над кордоном київська влада не отримає", - наголошують лідери сепаратистів.

Пушилін та Пасічник зазначають, що 1 жовтня Україна підписала "формулу Штайнмайера", яка гарантуватиме Донбасу особливий статус.

"Таким чином вона визнає особливе право народу Донбасу на самостійне визначення своєї долі", - вважають сепаратисти.

1 жовтня президент Зеленський повідомив про узгодження так званої "формули Штайнмаєра". За його словами, вона має бути імплементована в новий закон про особливий статус, "капітуляції" в ній немає.

У своїй спільній заяві Пушилін та Пасічник стверджують, що ухвалення формули означає визнання права сепаратистів вирішувати, якою буде економіка, судова влада, силові структури непідконтрольних українській владі територій, а також те, "як ми будемо інтегруватися з Росією".

Читайте також: Тягнибок пояснив, чим загрожує Україні «формула Штайнмаєра»

Очільники сепаратистів також вимагають від Зеленського вести з ними прямі перемовини та узгоджувати зміни до закону про особливий статус.

"В іншому випадку ми будемо вважати їх прямим і грубим порушенням Мінських угод, й вони для нас будуть юридично нікчемні", - твердять вони.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити