image
 |  110 8 Березня 2024 | 20:12

Координатор «Великого будівництва» колишній заступник Єрмака Тимошенко став радником міністра оборони

Колишнього заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка призначили радником міністра оборони Рустема Умєрова. Раніше він звільнився з попередньої посади після скандалу з позашляховиком, наданим Україні для гуманітарних місій, яким він користувався для власних потреб.

Про призначення Тимошенка повідомили в Міністерстві оборони у відповідь на запит NV, пише ВолиньЮА.

Посаду штатного радника міністра оборони Тимошенко обіймає з 1 березня — саме тоді видали наказ про його призначення.

Водночас у Міноборони розповіли, що ексзаступник голови Офісу президента займається медіа та комунікаціями, координує інформаційну політику в міністерстві та підпорядкованих структурах, а також вибудовує «єдиний інформаційний порядок денний в Силах оборони України на час дії воєнного стану».

З 2019 року він обіймав посаду заступника голови Офісу президента України Андрія Єрмака. Також він був координатором урядової програми «Велике будівництво».

У жовтні 2022 року журналісти-розслідувачі проєкту Bihus.Info заявили, що Тимошенко від весни їздить на позашляховику Chevrolet Tahoe, який Україні надала компанія General Motors для гуманітарних місій і вивезення громадян із зони бойових дій.

Згодом Тимошенко повідомив, що більше не використовуватиме цей позашляховик і передасть його у прифронтові області. У січні він підтвердив, що написав заяву на звільнення з посади заступника голови Офісу президента за власним бажанням. На його місце призначили Олексія Кулебу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада долучиться до "коаліції дронів" для України

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити