image
 |  169 18 Березня 2024 | 16:16

Корегували ракетні удари по Київщині та хоронили окупантів: СБУ затримала сім’ю зрадників

На Київщині правоохоронці затримали батька та сина, які передавали російській спецслужбі координати промислових цехів, де виробляли українські безпілотники, "зливали" геолокації базування Сил оборони, а також хоронили рештки окупантів.

Про це повідомляє Служба безпеки України, Офіс генерального прокурора.

"Завербовані батько і син готували ракетні удари РФ по столичному регіону. Зокрема вони "зливали" геолокації базування Сил оборони, у тому числі військовослужбовців Сил спеціальних операцій ЗСУ. Також зловмисники передавали до ФСБ координати промислових цехів, де виробляли українські безпілотники. За наведенням фігурантів загарбники планували здійснити прицільні ракетні удари по українських об’єктах".

Як встановило розслідування, зловмисники раніше працювали в правоохоронних органах. Після звільнення їх дистанційно завербував працівник російської ФСБ, який звернув увагу на їхні антиукраїнські коментарі в YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за добу знешкодили 810 загарбників

Також чоловіки, на вимогу російської спецслужби, розшукували останки солдатів РФ, які загинули під час боїв за Київ. Зловмисники збирали фрагменти тіл окупантів у контейнери, а потім вивозили у лісопосадки столичного регіону та хоронили.

Після цього вони надсилали ФСБ відповідний "фотозвіт" з координатами місця поховання ворожих останків. За таку співпрацю з ворогом чоловіки отримували грошову винагороду.

Правоохоронці затримали родичів. Наразі зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити