image
 |  0 10 Вересня 2020 | 10:26

«Коронавірус буде переможений божою любов'ю»: Папа Римський зняв маску на публіці (ФОТО)

Папа Римський Франциск під час зустрічі з вірянами у Ватикані 9 вересня публічно зняв маску та заявив, що коронавірус «буде переможений божою любов'ю».

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Крім того, 83-річний церковник неодноразово доторкнувся до людей, які прийшли на Генеральну аудієнцію в двір Сан-Дамасо, передає Daily Mail. Такі заходи були скасовані в березні, а відновлені минулого тижня.

Понтифік зняв маску, коли вийшов із машини. Він посміхався і балакав із людьми, тиснув руки і торкався чола прихожан, які тягнулися до нього через загородження.

«Християнська відповідь на пандемію і подальшу соціально-економічну кризу заснована на любові», – сказав Франциск на проповіді.

Він заявив, що позбутися від COVID-19 можна, «якщо ми всі разом будемо прагнути до загального блага».

Папа також вказав на «виникнення партійних інтересів», оскільки деякі намагаються егоїстично скористатися кризою.

«Наприклад, є ті, хто хоче знайти для себе можливі рішення, як розробка вакцин, а потім їх продавати іншим. Деякі використовують ситуацію для розпалювання розбіжностей, для створення економічних або політичних переваг, для початку або посилення конфлікту», – сказав він.
«Вірус, який не визнає перешкод, кордонів, культурних або політичних відмінностей, повинен мати справу з любов'ю без перешкод, кордонів або відмінностей», – зазначив Франциск.

Він порівняв тих, хто не допомагав нужденним під час глобальної пандемії, з «прихильниками Понтія Пілата» (римський чиновник, який наказав розіп'яти Ісуса), які «просто вмивають від цього руки».

«Здоров'я – це не тільки особисте благо, а й суспільне благо. Здорове суспільство – це те суспільство, яке піклується про здоров'я кожного», – заявив церковник.

У відвідувачів перевіряли температуру, коли вони входили до Ватикану, частина з 500 глядачів були в масках. Публіка сиділа на місцях, влаштованих так, щоб забезпечити соціальне дистанціювання. Однак, люди порушили його, коли прибув Франциск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19 б’є антиpекоpди: на Волині +77, в Укpаїні +2582, помеpли 44

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити