image
 |  2 23 Квітня 2020 | 12:18

Коронавірус майже не передається поверхнями?

Німецький вірусолог Гендрік Штрек розповів, що вірус майже не передається дотиками до поверхонь, на якій є зараза. У 99% це відбувається через тривале перебування біля хворого.

Дослідження проводили у місті Гайсберг – одному із епіцентрів коронавірусу в Німеччині, пише RTL Today. Кілька тижнів вчені опитували людей та брали зразки вірусу для того, аби з'ясувати логіку його розповсюдження.

"Немає значного ризику зараження цією хворобою, коли ви ходите магазинами. Серйозні спалахи інфекції завжди були результатом того, що люди протягом більш тривалого періоду часу були ближче один до одного, наприклад, після вечірок в Ішглі, Австрія. Коли ми брали зразки з дверних ручок, телефонів або туалетів, було неможливо культивувати вірус в лабораторії на основі цих зразків", - розповів Штрек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вивезли 152 тонни 861 кілограм медичних масок: як влада позбавила Україну засобів захисту, а бюджет – мільйонів

За його словами, щоб дійсно заразитися, потрібно тривалий час перебувати у контакті з інфікованим. Водночас щоб підхопити коронавірус із поверхні необхідно, щоб заражена людина кашлянула в руку, потім доторкнулась, наприклад, до дверної ручки, а одразу після цього до неї доторкнулась інша людина, а згодом і до власного обличчя.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити