image
 |  0 10 Березня 2020 | 21:12

Коронавірус у Польщі: зразки карток, які треба заповнювати при в'їзді в країну з 10 березня

Якщо ви подорожуватимете в найближчі дні до Польщі, то на кордоні потрібно буде заповнити так звану картку пасажира або картку водія. Для тих, хто летітиме літаком - картку пасажира (перед вильотом).

Як пoвідoмляє «Yavp.pl», ці спеціальні картки для заповнення кожним, хто в'їжджатиме в країну, з'явилися після того, як Польща через загрозу поширення коронавірусу запровадила санітарний контроль на кордонах.

Картки водія та пасажира будуть доступними в польсько-українській, польсько-російській та польсько-англійських версіях. Ті, хто подорожуватимуть наземним пасажирським транспортом, можуть заздалегіть завантажити їх, роздрукувати та заповнити, щоб відразу пред'явити на кордоні.

Скачати картку пасажира (польсько-українська версія)

Скачати картку водія (польсько-українська версія)

У таких бланках потрібно буде вказати свої персональні, адресні дані та контактну особу на той випадок, якщо з вами станеться щось неприємне.

Бланки для пасажирів авіакомпаній виглядають дещо інакше, але в цілому подібні. Наприклад, Wizz Air розіслав пасажирам, які летітимуть до Польщі, ось такий варіант (дякуємо нашому читачеві, який надав нам фото цього бланку):

Єдине, що така картка виконана в англомовній версії. Якщо з англійською проблеми, то інструкція заповнення описана в Telegram-каналі Така Польща.

На цей момент у Польщі офіційно підтвердили 20 випадків коронавірусу: 5 - в Рацибожі, 3 - у Вроцлаві й Варшаві, по 2 в Щецині, Оструді та по 1 в Зеленій Гурі, Кракові, Познані, Чешині й Мазовецькому воєводстві.

Влада країни сьогодні, 10 березня, ухвалила рішення скасувати всі масові культурно-розважальні заходи. Крім того, без глядачів проходитимуть спортивні події, в тому числі футбольні матчі. Таким чином запланована на 31 березня товариська гра збірних Польщі та України в Хожуві (Сілезьке воєводство) відбудеться при порожніх трибунах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі заробітчанам з України хочуть надавати пільги та ще більше роботи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити