image
 |  4 4 Лютого 2021 | 14:37

Коротка спідниця: мережу обурили «причини зґвалтувань» у підручнику для 8 класу (ФОТО)

У підручнику з "Основ здоров'я" для 8-го класу автор стверджує, що причиною зґвалтування може бути коротка спідниця, повернення без супроводу дорослих, переляканий вигляд та неналежна поведінка.

Про це у Facebook повідомила Інна Совсун.

За її словами, підручник вчить школярів принципу "самі винні". Зокрема, у ситуаціях пограбування.

"І наша регулярна рубрика "Пекельні підручники". За логікою авторів, якщо вас пограбували, це тому, що ви спровокували злочинця, "запросили" вас пограбувати: виставили напоказ гаманець з грошима, дорогий мобільний чи велику кількість дорогих прикрас", – йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні можливі силові провокації через блокування каналів Медведчука, – Зорян Шкіряк

Депутатка стверджує, що підручник "відкритим текстом вчить дітей, що на "сильних та рішучих" не нападають". Таке враження, що його писав "гопник або недобросовісний працівник МВС часів Януковича".

"Цього жаху могло не бути, якби "Слуги народу" не провалили законопроєкт №3900 про експертизу підручників на науковий характер, академічну доброчесність і відсутність дискримінаційних висловлювань. Також закон дав би батькам інструменти, щоб скаржитися на якість навчальної літератури", – зауважила Совсун.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити