image
 |  5 25 Грудня 2020 | 08:32

Корупціонери на волі, а офіцери в СІЗО: військові звернулися до слідства й суду у справі Ан-26

Майже 200 військовослужбовців підписали відкритий лист до слідства та суду щодо справи про катастрофу Ан-26. Вони просять змінити запобіжні заходи, призначені підозрюваним офіцерам – із тримання під вартою на м'якші.

Про це повідомляє «24 канал».

Військовослужбовці навчальної авіаційної бригади з міста Чугуїв Харківської області звернулися з відкритою заявою до слідства та суду у справі про катастрофу Ан-26, яка сталася 25 вересня. Про це повідомляє 24 канал.

У заяві військові попросили змінити призначені Печерським судом Києва запобіжні заходи:

Колишньому командиру військової частини Вячеславу Глазунову.

Та керівнику польотів Олександру Жуку.

Офіцери військової частини з Чугуєва просять змінити запобіжні заходи до Глазунова й Жука на м'якші. Наразі обидва військові льотчики перебувають під вартою.

Ситуація, коли військовослужбовця, який виконував свої службові обов'язки, прирівнюють до відкритого злочинця, негативно впливає на моральний та бойовий дух як окремих військових, так і цілих підрозділів. Ба навіть підриває авторитет Збройних сил України в цілому. І це все – в умовах збройної боротьби з країною-агресором на Сході України.

Заяву підписали 194 військовослужбовці авіаційної бригади Чугуєва, які поручилися за своїх побратимів.

До заяви долучилися й військові з інших частин – наприклад, Миргорода та Івано-Франківська. Усі вони також висловили готовність у всі можливі способи сприяти слідству у справі про катастрофу Ан-26.

Примітно, що заяву підписав і Андрій Тварковський – він став командиром бригади в Чугуєві після звільнення Глазунова.

«Я – офіцер. І я, як і багато моїх побратимів, не розумію: чому корупціонера-хабарника або п'яного мажора, який збиває людей, звільняють під заставу, а офіцерів, які не ховаються та сприяють встановленню правди – закривають до СІЗО навіть без права внесення застави», – написав Тварковський у фейсбуці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітренко закликала призначити сина прем'єром і захотіла об'єднатися з Росією

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити