image
 |  9 12 Жовтня 2021 | 19:22

Ковельчан запрошують на фотовиставку з портретами Героїв та їхніх дітей

Починаючи з середи, 13 жовтня, з нагоди свята Покрови і Дня захисників та захисниць України у Ковелі діятиме тематична фотовиставка з символічною назвою «Зерно».

Про це повідомляє Волиньпост.

Цей проєкт ініціювала Ковельська міська рада, аби доброю пам’яттю вшанувати воїнів з Ковельської територіальної громади, які віддали своє життя за збереження суверенітету та цілісності України.

Щоб показати, у яких красивих дітях продовжилися Герої, щоб підтримати батьків, дружин, близьких. Щоб до тих, хто пішов з життя раніше, ніж встиг створити власну сім`ю та народити дітей – промовити словами глибокої шани і сказати, що їхня жертва не була даремною: завдяки їм ціле покоління українців отримало шанс прорости на своїй землі, стати її красою та силою.

Так, 14 портретів воїнів зафіксовані на стаціонарних рамках, що розміщені уздовж бульвару Лесі Українки: Абрамчук Олександр, Артемук Олександр, Вишневський Олег, Данилевич Роман, Дем’яник Сергій, Задорожній Андрій, Киян Володимир, Кірєєв Ігор, Кравчук Микола, Мостика Андрій, Тарасюк Олексій, Шилік Анатолій, Ярмолюк Олександр, Корнач Сергій.

А також сфотографовані, за згодою матерів, 18 дітей різного віку: Артемуки – Максим, Іван, Дарина; Тарасюк Дарина; Ярмолюки – Максим та Нікіта; Шиліки – Тетяна і Артем; Данилевич Іванна; Вишневські – Євген та Соломія, Кірєєва Тетяна; Задорожні – Андрій та Анна; Корнач Дарина; Кравчуки – Ілля і Таїсія; Киян Данило.

Також на стаціонарних банерах спеціально створені до свята вірші, присвячені воїнам, їхнім батькам та з нагоди свята Покрови, яку ще козаки обрали своєю покровителькою. Адже 14 жовтня також свято козацтва.

Фотографи з Луцька Роман Домбровський та Софія Нікуляк, фотографиня зі Львова Наталя Хасаншін долучилися до зйомок на благодійних засадах.

Віночки та обереги для фотосесії надала майстриня соломкоплетіння, ковельчанка Інна Чонка. А 7 дідухів – майстриня з Турійська Валентина Якимович. Виставка триватиме до зимових свят.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відзначать День захисників та захисниць України (ПРОГРАМА)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити