image
 |  11 2 Серпня 2020 | 15:16

Ковельчанин Юрій Вандюк здобув тpи «золота» чемпіонату України з веслування (ВІДЕО, ФОТО)

У Дніпрі триває особистий чемпіонат України з веслування на байдарках та каное пам’яті заслуженого тренера України Вячеслава Сорокіна.

Про це повідомляє «КовельPost».

31 липня, екіпаж у складі Юрія Вандюка та Павла Алтухова став переможцем чемпіонату України у змаганнях каное-двійок з результатом високого міжнародного рівня. Нагадаємо, що 30 липня Юрій став чемпіоном України у фіналі змагань каноїстів-одиночників на дистанції 1000 метрів.

Другими фінішували Віталій Вергелес та Денис Камерилов. Третіми - Едуард Шеметило та Олег Боровик. Зауважимо, що Денис Камерилов та Едуард Шеметило - ковельчани. Проте нині вони виступають за команду Полтавської області.

Як повідомив тренер чемпіона України Юрія Вандюка - Федір Семенюк, ще одну золоту медаль його вихованець завоював на дистанції 500 метрів у каное-одиночці. Таким чином у його особистій скарбничці уже три «золота» чемпіонату України-2020.

Екіпаж каное-четвірки у складі ковельчан: Павла Семенюка, Павла Борсука, Антона Кисіля та Назара Остапчука, здобув срібну медаль на дистанції 500 метрів.

Крім того, бронзовою призеркою чемпіонату України в новому виді програми – жіночій «каное-двійці, 1000 м» став екіпаж у складі ковельчанки Ілони Грабовець та Севілії Ібадової з Полтавщини.

Нагадаємо, що наші веслувальники є вихованцями Ковельської філії ОСДЮСШОР «Олімп» та відділення з веслування на байдарках та каное Ковельської КДЮСШ ім. Є Кондратовича. Їх тренують: заслужені тренери України Федір Семенюк та Василь Прохорук, тренери-викладачі Олександр Прохорук, Лариса Гурська, Олексій Гичка.

Варто відзначити, що чотири золотих медалі волинянам принесла й лучанка Марія Повх (вихованка ОСДЮСШОР «Олімп», тренують спортсменку Заслужені тренери України: Андрій Шевчук, Роман Повх, Тарас Шевченко).

Вона перемогла на дистанції 500 метрів, а також у складі байдарки-двійки на дистанціях 500 та 1000 метрів, та у четвірці на 500 метрів.

Загалом за два дні чемпіонату України у скарбничці волинян - 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзових нагороди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чеpез чудеpнацьке оголошення Луцька «чеpвоною зоною» перенесено два чемпіонати України

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити