image
 |  2 24 Серпня 2018 | 11:50

Ковельчанка за рік пошила 280 прапорів для бійців (ВІДЕО)

Домівку Раїси Хвещук легко знайти серед ковельських багатоповерхівок, на її балконі уже 5 рік висить синьо-жовтий стяг.
Про це ідеться у сюжеті 12 каналу.
Протягом декількох років на волонтерських засадах шиє ось такі синьо-жовті прапори та передає їх на схід українським солдатам.
У 2014-му після іловайської трагедії попит на таку символіку був високий, пригадує пенсіонерка. Тож, коли вона прийшла у ковельський центр допомоги бійцям 51-ї механізованої бригади, професія швачки стала у нагоді.
"Кажу, дайте мені якусь роботу, щоб я могла бути корисною. А вони: "А що ви можете?" Я кажу, шити я вмію, бо я 15 років в ательє пропрацювала, потім дітям 20 років викладала курси крою і шиття... От таким манером я 280 прапорів пошила за рік..." - розповіла Раїса Хвещук.

За ці роки жінка навчилася один стяг виготовляти менш як за півгодини. Коли ажіотаж на передовій стих, почала виготовляти символіку для сусідів та знайомих.
"Це мене спонукало вивісити прапор, щоб хоч наші, думаю, не надумали кричати "Росія, прийди!" І тоді мене підтримали інші", - пригадує жінка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити