image
 |  9 5 Січня 2022 | 13:53

Ковельська фірма зі статутним капіталом у 2 тисячі отримала 695 мільйонів від «Укравтодору»

«Укравтодор» за тиждень до Нового року перахував ковельскій фірмі, яка пов'язана з оточенням нардепа Степана Івахіва, 695 мільйонів за асфальтування доріг.

Про це «ВолиньUA» відомо з сайту «Наші гроші».

У грудні 2021 року регіональні Служби автомобільних доріг заплатили своїм підрядникам 36,82 млрд грн. З цієї суми 25,37 млрд грн припало на останній тиждень перед Новим роком. Серед них 1,3 млрд за асфальтування отримали «Волиньдорбуд» та «Луцькавтодор-Сервiс».

Дані кошти проведені після того, як президент України підписав законопроект про зміни до держбюджету. Цими змінами Укравтодору були направлені додаткові 19,25 млрд грн. Ці додаткові гроші надійшли до держбюджету через світове подорожчання газу та відповідне зростання ренти від державного «Укргазвидобування».

«Волиньдорбуд» - це підприємство зі статутним капіталом у дві тисячі гривень, активно виграє тендери на ремонт доріг. Підприємство було створене у серпні 2019 року, а зареєстроване воно в селищі Голоби Ковельського району. Засновниками підприємства є Юрій Романко з Івано-Франківська та Руслан Курило з села Буків Луцького району.

За даними аналітичної системи «YouControl», офіційно засновником і кінцевим бенефіціарним власником «12 каналу» є івано-франківець Юрій Романко, а саам телевізійник канал пов’язують із народним депутатом від 21-го територіального виборчого округу з центром у Ковелі Степаном Івахівим та його оточенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський нардеп Івахів не взяв участі у жодному голосуванні ВР у травні

За свою коротку історію підприємство виграло торгів на суму 1,5 мільярда гривень: вісім закупівель з числа оголошених Службою автомобільних доріг у Волинській області на 1,2 мільярда і три аукціони Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області на 318,6 мільйона гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити