image
 |  4 30 Липня 2021 | 14:39

Ковельська районна рада підтримала звернення щодо заборони ОПЗЖ та Партії Шарія

Ковельська районна рада більшістю голосів підтримала проєкт рішення ВО "Свобода" зі зверненням до центральних органів влади щодо заборони діяльності колаборантських партій «Опозиційна платформа – за життя» та «Партія Шарія».

Про це стало відомо у ході пленарного засідання сесії районної ради 30 липня.

Ініціатор внесення проєкту "Звернення до Президента України, Верховної Ради України, до Президента України, Верховної Ради України, Міністерства юстиції України щодо заборони діяльності партій «Опозиційна платформа – за життя» та «Партія Шарія», – депутат Ковельської районної ради від ВО "Свобода", голова фракції націоналістів у Ковельській районній раді Микола Сушик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятнику Степану Бандері у Луцьку бути, – голова Луцької «Свободи»

"На тридцятому році незалежності нашої держави українці все ще змушені позбуватися колоніального минулого та російського впливу у всіх сферах нашого життя. Революція Гідності призвела до заборони промосковських антиукраїнських партій – Комуністичної партії та Партії регіонів. Однак, і зараз Україна змушена протистояти гібридній війні з російським впливом. Окрім боротьби, що ведеться за суверенітет на східних кордонах, є і внутрішній ворог, який розхитує ситуацію та підточує основи державотворення. Названі партії мімікрували і з’явилися під іншими назвами.

За проросійськими політиками завжди йдуть російська зброя і російські танки. Щоб не допустити цього, необхідно вже сьогодні заборонити діяльність рупорів Кремля. Члени вищезазначених політичних партій своєю діяльністю відверто заграють з країною агресором Російською Федерацію, що несе велику загрозу для економічного, політичного, соціального життя Української держави, а головне – українським громадянам. Маніпулюючи нормами моралі, питаннями мови та «дружби з Російською Федерацією», вони сприяють імовірному розколу Українського суспільства", – йдеться у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька міськрада підтримала спорудження пам'ятника Степану Бандері в історичній частині міста

Зі слів Миколи Сушика, проєкт рішення депутати райради, присутні в сесійній залі, прийняли практично одноголосно.

У ньому депутати районної ради вимагають від столичних інституцій підготувати та ухвалити законопроєкт та відповідні регуляторні акти, які би заборонили фактичну діяльність партій «Опозиційна платформа – За життя» та «Партія Шарія» – як таких, що відстоюють і активно просувають інтереси російського агресора і є, по суті, колаборантами Кремля.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити