image
 |  0 17 Червня 2021 | 23:09

Ковельська районна влада хоче узаконити нелегальні кар’єри?

16 червня, під головуванням першого заступника голови Ковельської районної державної адміністрації Сергія Книша відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з обстеження діяльності лісопильних об’єктів та кар’єрів з видобутку піску на території Ковельського району.

У засіданні взяли участь голова РДА Ольга Черен, голова районної ради В’ячеслав Шворак та його заступник Андрій Броїло, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, члени комісії, – повідомляє РДА.

Говорили про діяльність пилорам та деревообробних цехів на території Ковельського району, розроблення та затвердження графіка обстежень, наявні місця видобутку корисних копалин, вжиття заходів щодо виявлення незаконного видобутку піску.

Головуючий Сергій Книш повідомив, що розпорядженням голови райдержадміністрації від 3 червня 2021 року № 115 утворено міжвідомчу робочу групу з обстеження діяльності лісопильних об’єктів та кар’єрів з видобутку піску на території Ковельського району.

Голова РДА Ольга Черен наголосила, що усім членам міжвідомчої робочої групи слід у межах повноважень вжити заходи з виявлення та припинення нелегальної роботи лісопильних об’єктів та незаконної діяльності з видобутку піску. Зауважила, що доцільно розробити один графік обстежень діяльності лісопильних об’єктів та кар’єрів з видобутку піску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині банда, яка займалось ситемними вимаганнями коштів у місцях позбавлення волі, постане перед судом

Під час роботи членам міжвідомчої робочої групи було запропоновано здійснювати виїзні обстеження лісопильних об’єктів та кар’єрів з видобутку піску по відповідних напрямках (окремі територіальні громади), згідно розробленого графіка.

Головна спеціалістка відділу інфраструктури, екології та житлово-комунального господарства управління регіонального розвитку райдержадміністрації Інна Боць проінформувала присутніх щодо наявних родовищ корисних копалин, які експлуатуються.

Проблема надрокористування є актуальною на сьогодні. Тому одним з ключових наших спільних завдань є узаконення діяльності самовільних кар’єрів. Адже незаконне видобування корисних копалин завдає значних збитків місцевим бюджетам – зазначив Сергій Книш

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити