image
 |  4 28 Березня 2020 | 19:19

Ковельське МТМО оголосило збір коштів на нові апарати ШВЛ

Міський голова Ковеля Олег Кіндер зустрівся з виконуючою обов’язки головного лікаря Ковельського МТМО Людмилою Івахнюк. Вони обговорили підготовку міста до прийому хворих на коронавірус COVED-19.

Про це інформує Ковельська міська рада. 

Людмила Івахнюк розповіла, що на сьогодні у Ковелі хворих на коронавірус не виявили. Однак, у лікарні створили відповідні умови в інфекційному відділенні, де є 33 ліжка та палата інтенсивної терапії, яка оснащена апаратами штучної вентиляції легень і кисневими концентраторами.

Якщо виникне необхідність, задіять інші відділення та приміщення колишньої дитячої поліклініки на вулиці Олени Пчілки, адже всі спеціалісти повністю переходять працювати у відреконструйовану частину пологового будинку.

За словами, виконуючої обов’язки головного лікаря, Ковель централізовано отримав 400 експрес-тестів на коронавірус. Засобами індивідуального захисту лікарі теж забезпечені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали довжелезні черги перед пунктом пропуску «Дорогуськ-Ягодин» (ВІДЕО)

Для надання допомоги важкохворим є 12 апаратів штучної вентиляції легень. Незабаром додасться ще один. Кошти на його придбання виділили з міського бюджету.

У випадку масового поступлення хворих з коронавірусною пневмонією їх буде не достатньо. Тому медзаклад оголосив про збір коштів на придбання нових апаратів ШВЛ та пересувного рентгенівського діагностичного апарата для швидкого виявлення пневмоній.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити