image
 |  4 30 Березня 2021 | 21:00

Ковельські лікарі успішно видалили жінці 16-літpову кістому (ФОТО)

У гінекологічному відділенні пологового будинку Ковельського МТМО жінці видалили гігантську кістому, вміст якої дорівнював 16-ти літрам рідини! Лікарі-гінекологи, які оперували пацієнтку, з такою патологією зіткнулися вперше.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомило Ковельське МТМО.

56-річна іногородня жінка потрапила у лікарню з сильними болями у животі, який за своїми розмірами нагадував вагітність на останніх тижнях. Обстеження показало наявність у животі пацієнтки стороннього утворення гігантських розмірів, заповненого рідиною, яке тиснуло на всі важливі органи і судини. Тож загрожувало її життю.

Гінекологи діагностували кістому.

Складну операцію було проведено в ургентному порядку бригадою лікарів у складі хірурга Василя Сеника, асистентів Аркадія Войтюка, Романа Котіка, Михайла Маліка та анестезіолога Павла Сироватки.

«Операція пройшла успішно, без ускладнень. Нині жінка почувається добре. Пишаємося успіхами наших лікарів-гінекологів!І вкотре звертаємося до пацієнтів: відповідально ставтеся до свого здоров’я! Втрата дорогоцінного часу може коштувати Вам життя», - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якби не персонал із України, Білорусі, давно б усе розвалилося, – Президент Варшави

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити