image
 |  2 10 Серпня 2021 | 18:44

Кожна викурена сигарета зменшує тривалість життя на 5 хвилин 30 секунд

Середньостатистичний курець живе на 13-14 років менше.

Про це у Facebook повідомляє Центр Цивільного Представництва "Життя", інформує Цензор.НЕТ.

"Регулярне куріння зменшує очікувану тривалість життя на 4,7 років", - коментує Асоціація дієтологів України посилаючись на дослідження, проведене дослідними інститутами США і Канади.

Однак, зазначається в публікації, ці дані занадто оптимістичні при порівнянні з іншими дослідженнями.

"За даними державного Центру Контролю і Запобігання Захворюванням у США (Centers for Disease Control and Prevention), середньостатистичний курець живе на 13-14 років менше, а кожна викурена сигарета зменшує тривалість життя на 5 хвилин 30 секунд. За словами керівника дослідницької групи Оксфордського університету сера Річарда Пето: "Люди, які кинули курити до досягнення зрілого віку, можуть продовжити своє життя до 10 років", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пів мільйона українців не зможуть отримувати пенсії?

"Куріння - зло в будь-якому вигляді. Ми маємо безліч прикладів, які доводять шкоду куріння, але молоде покоління продовжує переймати цю смертельну залежність. Головним чином така поширеність куріння залежить від привабливої ​​реклами сигарет, яку постійно бачать діти", - підсумували в Центрі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити