image
 |  0 21 Серпня 2018 | 13:01

Кожну хвилину дві людини з України їдуть на заробітки

За словами експерта, з України виїжджає в основному висококваліфікована сила, і може збільшуватися кількість низькокваліфікованої сили.
Кожну хвилину дві людини з України виїжджають на заробітки. Таку статистику оприлюднив інтернет-сайт ukrainianpeopleleaks.com.
Так, з кінця березня з України виїхало майже 440 тис. українців. Для підрахунку цієї категорії мігрантів ресурс використовував цифру, озвучену міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, який зазначив, що "щомісяця з України виїжджає близько 100 000 працівників", - повідомляє 112.ua.
Пропустить через 15 За словами експерта з економічних питань Міжнародного центру перспективи Єгора Кіяна, з України виїжджає в основному висококваліфікована сила, і може збільшуватися кількість низькокваліфікованої сили.
"Загалом, вважається, що трудові мігранти, які виїхали, не дають можливості країні збільшувати темпи виробництва, оскільки вони працюють на ВВП іншої країни", - заявив Киян.

Збільшення кількості працівників, що виїхали, може вплинути на українську демографію. За даними ООН, до 2050 року населення України може скоротитися на 36%.
"Якщо така тенденція збережеться ще там 3-5-10 років, то всі трудові мігранти перетворяться в трудових емігрантів. А також ще і студенти, які там навчаються, там вони отримають освіту і залишаться там працювати", - заявив економічний експерт Віктор Скаршевський.

Раніше, у Міністерстві соціальної політики заявили, що трудова міграція встигла торкнутися 9 мільйонів українців.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол у США повідомив гарну оборонну новину для України

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити