image
 |  0 23 Січня 2020 | 12:50

Крадіжки на Волині: злочинці спокушаються на інструменти та телефони

Оперативники Іваничівського відділення поліції встановили причетність 45-річного жителя району до скоєння крадіжки інструментів із гаражного приміщення односельця. Слідчі оголосили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Суд обрав зловмиснику запобіжний захід тримання під вартою.

Про це інформує пресслужба поліції Волинської області.

До поліцейських звернувся 39-річний житель Іваничівського району та повідомив, що із приміщення гаража, розташованого на території його домогосподарства, було викрадено набір інструментів. Сума завданих збитків становить 2,5 тис. грн.

Співробітники кримінальної поліції оперативно встановили причетність до скоєння крадіжки 45-річного односельця заявника. Викрадені речі вилучили та повернули власнику.

Слідчі затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголосили про підозру у скоєні злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, терміном 60 діб.

Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до шести років. Триває досудове слідство.

Читайте також: На Волині вдвічі зросте кількість реєстраторів розрахункових операцій

Учора в Луцьку та Горохові поліцейські розкрили крадіжки мобільних телефонів. Так, до Луцького відділу поліції із заявою звернувся 68-річний місцевий житель. Громадянин повідомив, що в суботу, 18 січня, візуально знайомий чоловік із його квартири викрав мобільний телефон «Phillips». Сума завданих матеріальних збитків склала 1 тис. грн. Дільничні офіцери поліції встановили, що крадіжку скоїв 45-річний лучанин. Правоохоронці, викрадений мобільний телефон вилучили та повернуть власнику.

Цього ж дня поліцейські встановили причетність 22-річної жительки райцентру Шацьк до крадіжки в Горохові мобільного телефону із будинку місцевої жительки. Сума завданих зловмисницею матеріальних збитків склала 5 тис. 500 грн. Поліцейські мобільний телефону вилучили та повернуть власниці.

За цими фактами крадіжок слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф у розмірі 850 грн. або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити