image
 |  126 15 Червня 2024 | 10:21

Країни "великої сімки" описали механізм надання кредиту на $50 млрд за рахунок росактивів

Лідери "Групи семи" за підсумками саміту ухвалили декларацію, в якій описали механізм, через який Україна отримає до 50 мільярдів доларів допомоги за рахунок заморожених активів росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на текст декларації, пише ВолиньЮА.

Очільники держав G7 підкреслили, що, згідно з даними Світового банку, Росія завдала Україні збитків на суму понад 486 мільярдів доларів і зобов’язана їх відшкодувати.

"З метою підтримки поточних і майбутніх потреб України в умовах тривалої оборони від Росії, G7 розпочне надання Україні позики за Extraordinary Revenue Acceleration (ERA), щоб до кінця року надати Україні близько 50 мільярдів доларів США додаткового фінансування", – зазначають вони.

Ці позики погашатимуться за рахунок надзвичайних надходжень від знерухомлених російських суверенних активів у Європейському Союзі та інших юрисдикціях. "Група семи" підтвердила, що активи Росії будуть заморожені до припинення нею агресії та відшкодування всіх збитків Україні.

Фінансування G7 скеровуватиме "на військові, бюджетні потреби України та потреби у відновленні", а координуватиме цей процес Міжвідомча координаційна платформа донорів для України.

"У світлі вищезазначеного, ми доручаємо нашим відповідним міністрам та урядовцям виконати ці зобов'язання вчасно, щоб ERA розпочала виплату коштів до кінця року", – йдеться в декларації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, де можна подивитися Євро-2024

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити