image
 |  27 28 Листопада 2019 | 23:35

Краще, ніж кава: чим корисний ранковий секс?

Якщо вам важко відірватися вранці від подушки, можливо, саме ранковий секс зможе вас як слід підбадьорити і зарядити позитивними емоціями.

Чим насправді корисний секс зранку? І пам'ятайте, що тільки ви вирішуєте, підтримати ентузіазм партнера або відповісти йому відмовою, пише marieclaire.ru.

Зміцнює імунітет

Це відбувається в першу чергу за рахунок вироблення імуноглобуліну А. Завдяки йому у організму активізується захист від вірусів, мікробів і бактерій. Крім того, секс позитивно впливає і на роботу серця: близькість частіше трьох разів на тиждень знижує ризик інфаркту міокарда. Секс через день здатний поліпшити стан шкіри за рахунок вироблення гормонів, які стимулюють вироблення колагену. Також стабільний секс покращує кровопостачання мозку, знижуючи ризик захворювання хворобою Альцгеймера і Паркінсона.

Покращує настрій

Доведено, що під час сексу виробляється величезна кількість гормонів задоволення (серотоніну і ендорфінів). Звичайно, кофеїн також підвищує рівень дофаміну в мозку, який дозволяє відчути себе бадьоріше і веселіше. При цьому ранковий секс додасть вам енергії і підніме настрій абсолютно природним чином. Цікаво, що жінки частіше помічають поліпшення настрою після ранкового сексу.

Дарує нові відчуття

У сексу з ранку є одне головна перевага: вам не потрібно "відключати голову", бо формально вона ще не включилася. Стан під час пробудження - це взагалі особливий момент, в якому навіть наш мозок функціонує трохи інакше. У тілі більше розслаблення, в голові менше думок (в тому числі тих, які можуть відволікати від сексу: "А чи поголила я ноги?", "А світло не дуже яскраве?", "Як я виглядаю при такому освітленні?")

Якщо у вас є проблема з тим, щоб відключити внутрішнього критика під час близькості, дійсно можна спробувати зайнятися сексом в той момент, коли цей критик не діє. Саме тому іноді буває так, що свій перший в житті оргазм дівчата отримують саме від ранкового, "напівсонного" сексу. Крім того, навіть на рецепторному рівні звичні дотики сприймаються трохи інакше. Тому з точки зору різноманітності відчуттів ранковий секс може бути дуже корисний.

Замінює ранкову зарядку

Хороший секс можна порівняти з невеликим кардіотренуванням. В середньому під час статевого акту старанні коханці витрачають близько 200 кілокалорій: займайтеся сексом мінімум три рази на тиждень протягом року, і ви спалите близько 30 тисяч кілокалорій без походу в зал.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити