image
 |  2 12 Серпня 2020 | 23:01

Крим увійшов до складу РФ? На Волині районна газета потрапила у скандал (ФОТО)

В районній газеті "Ратнівщина" написали матеріал про Крим, де жодним чином не згадується, що це частина України, яка окупована країною-агресором Росією, а більше, що це частина Російської Федерації з 18 березня 2014 року.

Хто б міг подумати, що після 6 років неоголошеної війни з Росією, в провінційній районній газеті «Ратнівщина» на Волині, вийде матеріал про історію Кримського міста Ялта, в якому не буде жодним чином і словом згадано про те, що цей український материк окупований Кремлем.

Відповідний допис-обурення написав у соціальній мережі facebook Олександр Антонюк.

Чоловік пише, що у редакції газети «Ратнівщина» повідомили, що такий конфуз вийшов випадково і ненароком. Матеріал взято було, тільки на хвильку вдумайтесь, із російської вікіпедії. Якби не Олександр Антонюк, то хто б ще звернув увагу на халатність та безвідповідальність районної газети.

До 18.03.2016 року засновниками газети були Ратнівська районна рада та адміністрація, а далі засновниками цієї газети рахується колектив видання.

Допис подаємо без змін.

"Якщо кожна районка буде так інтерпретувати російську агресію? Смт. Ратне, Волинська область, районна газета "Ратнівщина". 

От ніколи не повірю, що публікація такого матеріалу це "прикра випадковість" чи технічні збої і т.д., а не інформаційна диверсія. Читаємо уважно останній абзац. Думаю цей епізод не можна залишати без уваги. 

UPD :

Товариство, мав щойно з редактором телефонну розмову. Причина настільки банальна, що аж соромно мені це озвучувати... Одним словом, вони готують публічне пояснення як на сайті, так і в публікації в наступному номері.

Разом з тим, Олександр Ткаченко, Nikita Poturaev, Yevheniya Kravchuk : як бачимо з цього виявиленого локального епізоду в невеликому районі, що проблема схоже має системний характер і нам щось терміново треба робити з медіаграмотністю місцевої журналістики (хоча такі епізоди не знімають відповідальність з редакторів і редакції) та російськими інтернет ресурсами, зокрема російською версією вікіпедії, яка є у вільному доступі і цією версією послуговуються не тільки в РФ, а у нас теж (хтось свідомо, а хтось по дурості) і я так думаю в багатьох країнах.", - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найстаріша гуртівня Луцька має багатомільйонні борги за товар

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити