image
 |  5 24 Березня 2020 | 23:26

Кримінал: у Києві приватна клініка приховала позитивний результат тесту на коронавірус

У Києві в одній із приватних клінік пацієнт отримав позитивний результат тесту на COVID-19, однак, про це не повідомили Міністерство охорони здоров’я та Центр громадського здоров'я. У зв’язку з цим відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє УНН із посиланням на відділ комунікації ГУНП у Києві.

Так, під час моніторингу мережі Інтернет співробітники поліції виявили публікацію, у якій зазначалось, що в одній із приватних клінік столиці киянину зробили тест на виявлення коронавірусної інфекції. Однак про проведення даної маніпуляції та отримання позитивного результату співробітники закладу не повідомили до Міністерства охорони здоров’я та Центру громадського здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ховатимуть правду? У Волинській ОДА заборонили лікарям коментувати ситуацію щодо коронавірусу

За даним фактом слідчим відділом Солом’янського управління поліції відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. 

Вказано, що наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, та проводять усі необхідні слідчі дії. Зокрема поліцейські направили запити на отримання інформації до Київської міської державної адміністрації, Міністерства охорони здоров’я та приватної клініки, а також надіслали директору медичного центру виклик на допит для з’ясування усіх обставин даного інциденту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 743 смерті за добу: кількість хворих на COVID-19 в Італії відновила різке зростання

Нагадаємо, в МОЗ нагадали приватним лабораторіям, що вони зобов’язані повідомляти про хворих на COVID-19.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити