image
 |  14 25 Липня 2020 | 23:09

Критичний вік: у геріатричному пансіонаті на Волині – майже 30 хворих від 75 до 90 років

Загалом недужих – 33. Шестеро з них – працівники стаціонарного відділення з надання соціальних послуг у селі Білосток Луцького району Волині.

В той же час усім недужим на коронавірус мешканцям – від 75 до 90 років, – розповіла Суспільному керівниця стаціонару Ірина Франчук. 

Як повідомила напередодні, під час брифінгу, головна санітарна лікарка області Наталія Янко, у Білостоці нині – найбільший спалах COVID-19 в області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У геріатричному пансіонаті на Волині – спалах коронавірусу: 27 хворих, 22 – за останню добу

12 літніх мешканців відділення госпіталізували до інших закладів.

"7 мешканців в Ківерці в лікарню поклали, 5 мешканців – в інфекційній лікарні. Стан їх – стабільний. На території закладу залишилось 17 мешканців, 15 з них – безсимптомно", – каже керівниця стаціонару. 

З шести працівників, троє переносять коронавірус безсимптомно, – кажуть у відділенні.

Зі слів Ірини Франчук, нині триває епідрозслідування. З лютого заклад працював у закритому режимі, тому джерело інфікування працівників та пенсіонерів – поки невідоме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині — 57 нових випадків COVID-19 за добу, троє загиблих

Нагадаємо, в травні найбільший спалах в області зафіксували у психлікарні в смт. Олика. Станом на початок червня у закладі хворіли 24 медики та 50 пацієнтів з трьох відділень. 5 пацієнтів, у яких було підтверджено коронавірусну інфекцію померли. Ліквідувати спалах вдалося наприкінці червня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити