image
 |  22 21 Січня 2023 | 18:22

Легендарного Василя Зінкевича намалювали на будівлі суду в Луцьку

На приміщенні Луцького міськрайонного суду з'явився мурал із портретом легендарного співака Василя Зінкевича, який родом із Луцька. Це вже друге подібне зображення видатних лучан, яких на стінах міських будівель малює художник Юрій Чайка.

У коментарі виданню ВСН Юрій Чайка розповів, що ці зображення ввійдуть до серії «Люди міста».

Художник планує малювати портрети лучан, яких знають і пам'ятають мешканці міста. Першим на муралі з'явився популярний іще з 70-х років співак Валерій Маренич. Його намалювали на стінах пабу OldSkull на початку січня.

Наступним з'явилося зображення іншого легендарного музиканта із Луцька. На цьому муралі на будівлі міськрайонного суду на вулиці Лесі Українки - Василь Зінкевич в образі героя легендарного фільму «Червона рута».

«До нас звернувся художник Юрій Чайка і розказав про свою ідею малювати мурали з відомими у Луцьку людьми. Запропонував намалювати на приміщенні суду Василя Зінкевича. Я розказав колегам про цю ідею, і всім вона дуже сподобалась. Зінкевича я і моє покоління добре знаємо, але, можливо, молодші - уже й не знають. Але ми повинні пам'ятати людей, які прославляли Волинь і Луцьк», - вважає голова Луцького міськрайонного суду Анатолій Пахолюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині є три парафії, які хочуть офіційно перейти на новоюліанський календар

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити