image
 |  2 15 Серпня 2018 | 13:46

Левова частка основних завдань розвитку міста Луцька не реалізована, - Михайло Щур

Судячи зі статистики, показники Луцька, що в будівництві, що в продажах, що в залучені інвестицій, одні з найкращих, а от зарплати – нижчі середніх по області.
Про це, посилаючись на інформацію про виконання програми економічного та соціального розвитку міста Луцька на 2018-2019 роки за І півріччя 2018 року, - інформує власкор «ВолиньUA».
В економіці і соціальній сфері міста у січні-березні 2018 року було зайнято 74 055 осіб, або 42,3 % штатних працівників області (дані наведено по юридичних особах та відокремлених підрозділах юридичних осіб із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб). Їх середньомісячна номінальна заробітна плата становила 6 494 грн, що в 1,7 рази вище рівня законодавчо встановленої мінімальної зарплати (3 723 грн).
Вищі зарплати у Луцькому районі (8 866 грн), м. Нововолинську (7 226 грн), Володимир-Волинському (6 675 грн) та Ківерцівському (6 630 грн) районах, (в області вони дорівнювали 6 523 грн).
У січні-травні підприємства міста реалізували промислової продукції (товарів, послуг) на 5 068,2 млн грн (у січні-травні 2017 року – на 5 095,6 млн грн), що становило 41,3 % загальнообласних обсягів. У розрахунку на одного жителя міста реалізовано промислової продукції на 23,4 тис. грн, що у 2 рази більше загальнообласного показника.
У січні-червні підприємствами міста виконано будівельних робіт (спорудження будівель, інженерних споруд, технічне переозброєння та реконструкція) на суму 454,9 млн грн, що становить 80,0 % загальнообласних обсягів.
За січень-березень у розвиток економіки та соціальної сфери міста за рахунок усіх джерел фінансування вкладено 582,0 млн грн капітальних інвестицій, що становило 35,2 % загальнообласного обсягу. У розрахунку на одного жителя в середньому припадало 2 723,8 грн інвестицій (на Волині – 1 595,5 грн), за цим показником місто посіло третє місце в області.
Член виконавчого комітету Луцької міської ради Михайло Щур чітко проаналізував напрямки розвитку міста і не розуміє чому при таких показниках будівництва, інвестицій, продажу тощо, у місті залишаються нижчими зарплати ніж в середньому по області.
Мало того Михайла Щура цікавлять питання, чому левова частка основних завдань, реалізація яких передбачалась у І півріччі 2018 року відповідно до програми економічного та соціального розвитку міста Луцька на 2018-2019 роки не реалізовані?
Адже:
- роботи щодо створення Інтеграційного центру для дітей та молоді на вул. Бенделіані, 7 не здійснювалися через відсутність фінансування;
- робота закладу дошкільної освіти на вул. Ярощука, 23 не відновлена;
- У звітному періоді у ЗДО № 20 додаткові групи не відкриті у зв’язку з відсутністю відповідного фінансування;
- Будівництво нових закладів дошкільної освіти у районі залізничного вокзалу та на вул. Дубнівській не проводилося;
- автоматизованої системи оплати проїзду в громадському транспорті міста «Картка лучанина» не запроваджено;
- у звітному періоді роботи щодо створення тримовного веб-порталу «Культура Луцька» не проводилися.
«Разом з цим, коли вивезення твердих побутових відходів та запровадження системи їх роздільного збирання є чи найбільш актуальною проблемою міста, коли необхідно запроваджувати просвітницьку роботу та впроваджувати систему роздільного збирання ТПВ, то серед звітної інформації, яку надають членам виконкому зазначається, що «відбувся візит експертів в галузі поводження з твердими побутовими відходами з краю Ліппе у місто Луцьк. Метою візиту був обмін досвідом щодо сортування сміття та робота щодо розробки концепції управління відходами», - із здивуванням зазначає член виконкому Михайло Щур.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити