image
 |  4 20 Серпня 2020 | 10:36

Лідеp медведчуківської ОПЗЖ перепише акції «Волиньобленерго» на сина Анатолія

Антимонопольний комітет (АМКУ) 20 серпня, серед інших, розгляне питання про придбання пакета акцій АТ «Волиньобленерго» Юрія Бойка компанією АТ ЗНВКІФ «Онікс» Анатолія Бойка.

Про це повідомляє «Бізнес.Цензоp».

Про це йдеться в порядку денному засідання АМКУ, яке має відбутися 20 серпня, передає БізнесЦензор.

В результаті угоди «Онікс» отримає контроль більш ніж над 50% акцій. Матеріали по справі мають статус «з обмеженим доступом».

Керівником і акціонером АТ ЗНВКІФ «Онікс», згідно з українським Держреєстру, є Бойко Анатолій Юрійович - син Юрія Бойка, народного депутата, з-керівника проросійської фракції ОТЗЖ у Верховній Раді.

Як повідомлялося, в лютому 2019 року, 75% акцій Волиньобленерго були переписані на кіпрську компанію San Posidanius Investments Limited.

Ця кіпрська фірма є великим акціонером австрійських компаній ITONS Holding GmbH і ITSH Holding GmbH з частками відповідно 99% і 50%.

ITONS Holding GmbH, в свою чергу, належить ТОВ «Укрістгаз», яке раніше володіла акціями Волиньобленерго і АТ «Харківська ТЕЦ-5».

У лютому 2019 року україно-російський бізнесмен Павло Фукс заявляв, що Харківська ТЕЦ-5, якій також володіло ТОВ «Істгаз», була пов'язана з одним з лідерів «Опозиційною платформи - За життя» екс-главою Мінпаливенерго і народним депутатом Юрієм Бойко і екс -застглави Мінпаливенерго народним депутатом Юлієм Іоффе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погуляйко віддав волинську землю в оренду офшорній компанії з Кіпру на 49 років (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити