image
 |  2 12 Жовтня 2020 | 09:59

Лікар – про колапс із COVID-19 у лікарнях Харкова: такого лиха ще не бачив

У Харкові через велику кількість нових хворих на коронавірус у реанімаціях не вистачає місць, а під лікарнями шикуються черги «швидких».

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це на своїй сторінці в Facebook написав анестезіолог і консультант Харківської обласної інфекційної лікарні Володимир Корсунов. За його словами, лише 9 жовтня від COVID-19 померло 8 пацієнтів.

«П'ятниця ранок, за добу 8 померлих, хворих на ШВЛ – 26. У реанімації лише 12 ліжок. Субота. Черга швидких із "синіми" хворими. Відкрили третій поверх дитячої інфекційної лікарні для того, щоб забезпечити їх киснем. Ставимо п'ятнадцятий апарат ШВЛ поза реанімацією», – написав Корсунов.

За його відомостями, станом на ранок неділі в Харківській обласній інфекційній лікарні було понад 300 хворих.

«Неділя. Хворих у лікарні більше ніж 300. У реанімації, як завжди, 12. Поза реанімацією 15 хворих на ШВЛ, одна з них заінтубована на панцирному ліжку прямо в палаті після годинної реанімації – жінці лише 39 років. Ще одна тромбоемболія легеневої артерії в реанімації, 63 року, врятували, на трубі і ШВЛ, на ранок прийшла до тями», – повідомив Корсунов.

Він зазначив, що зараз кисневі системи лікарні, де приймають хворих COVID-19, перевантажені, "бочки й магістралі покриті льодом, хоча на вулиці ще тепло".

«Перші морози можуть призвести до замерзання магістралей і припинення подання кисню. Господь подбав про нас теплим жовтнем, але ми цим не скористалися. За свій вік у медицині (з 1984 року) й роботу в реанімації з 1991 року такої біди я ще не бачив. Зима близько, ніч темна й повна жахів», – підсумував Корсунов.

Нагадаємо, 11 жовтня, коронавірус у Харківській області виявили ще в 741 людини. Регіон став лідером щодо добового приросту хворих в Україні.

ЧИТАТЙТЕ ТАКОЖ: Волинських захисників відзначили з нагоди свята

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити