image
 |  2 18 Січня 2019 | 20:55

Лікар розповів, кому не варто стрибати в крижану воду на Водохреща

Людям із хронічними захворюваннями, ГРВІ, а також після перенесеної хвороби краще відмовитись від занурювання в ополонку.

Про це повідомив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка в коментарі кореспонденту УНН.

"Протипоказання – це серйозні серцево-судинні захворювання, гострі респіраторні захворювання або взагалі будь-які захворювання в стані загострення. Такі хвороби, як туберкульоз, онкологічні захворювання або навіть якщо просто людина перевтомлена або перебуває після виснажливої хвороби", - зазначив медик. 

За його словами, людям із такими хворобами і станами краще відмовитись від занурювання у холодну воду, оскільки стрес від крижаної води буде мати негативні наслідки для стану здоров'я людини. 

Нагадаємо, під час перебування на морозі не рекомендується вживати гарячі напої, палити, носити важкі речі в руках, а також розпивати алкогольні напої. 

Щоб уберегтися від можливого переохолодження, слід носити просторі й теплі взуття і одяг, одягати термобілизну, а також зняти металеві прикраси. 

Цього року для святкування Водохреща у межах Києва облаштували 11 локацій, на яких будуть працювати рятувальники і медики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмова від вакцини увійшла у ТОП-10 загроз здоров'ю від ВООЗ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити